a
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor.
Image Alt

Adviezen bij kinderwens

Adviezen bij

Kinderwens

Heb je een kinderwens? Wij geven graag alvast enkele algemene adviezen die goed zijn om al voor de zwangerschap op te volgen. Voor specifieke en diepgaandere informatie ben je van harte welkom bij ons op de praktijk.

  • Ga foliumzuur gebruiken vanaf tenminste vier weken voor de conceptie tot minimaal twaalf weken zwangerschapsduur. Hiermee wordt de kans op een open ruggetje en enkele andere aangeboren afwijkingen aanzienlijk verlaagd.
  • Stop met roken, dit bevordert de vruchtbaarheid, ontwikkeling van het kind en verkleint de kans op een miskraam.
  • Eet geen rauw vlees en geen kaas gemaakt van rauwe melk. Was groente en fruit goed.
  • Drink geen alcohol (zowel de vader als moeder), dit bevordert de vruchtbaarheid, ontwikkeling van het kind en verkleint de kans op een miskraam.
  • Vraag bij medicijn gebruik aan de huisarts of apotheker of dit invloed heeft op een zwangerschap.
  • Ga de familieachtergrond na in verband met eventuele erfelijke ziekten en/of aandoeningen.

zwangerwijzer

Voor je bij ons op het kinderwensspreekuur komt willen wij je vragen de zwangerwijzer in te vullen. Zwangerwijzer is een website waar mensen met een kinderwens een vragenlijst kunnen invullen. Graag van tevoren ingevuld naar ons opsturen of mailen. Zwangerwijzer biedt adviezen die zelfstandig kunnen worden opgevolgd en het geeft jou en de verloskundige inzicht waar de aandachtspunten liggen. Tijdens de afspraak kunnen we over je persoonlijke situatie praten en krijg je specifieke adviezen.