a
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor.
Image Alt

Vaderschap

Na de bevalling

Veel mannen hebben zich tijdens de zwangerschap nog geen voorstelling kunnen maken over het vaderschap en richten zich eerst op dé grote onvoorspelbare gebeurtenis, de bevalling.

Rol van de vader in het kraambed

Na de bevalling volgt meestal een drukke periode met wisselende stemmingen bij je vrouw. Zo ervaren vrouwen het ene moment puur geluk, waarna ze het volgende moment in huilen kunnen uitbarsten. Dit wordt veroorzaakt door de wisseling van de hormonen. Het is aan te raden als partner om je vrouw te steunen en naast alle kraamvisite ook bewust tijd te maken om samen met het gezin te wennen. Maar als man heb je ook intens meegeleefd. Bespreek jullie beleving van de bevalling samen eens door. Neem jullie rust en laat je verwennen door de kraamverzorgster en eventuele familie en vrienden.

Geboorteaangifte

Aangeven van je kind bij de gemeente. Je hebt hiervoor drie werkdagen de tijd. Het is belangrijk dat je je identiteitsbewijs, jullie trouwboekje of papieren van erkenning meeneemt. Vaak krijgt je ook een kaartje van de verloskundige of het ziekenhuis met de naam van jullie baby, geboortetijd en plaats. Deze kun je meenemen, maar is tegenwoordig geen vereiste meer. Het is belangrijk de je de volledige naam en achternaam van de baby weet.

Tot Slot

......rust deze week goed uit! Wanneer je onvoldoende rust neemt, kun je hier later echt last van hebben. Vaak wordt hierbij alleen aan de kraamvrouw gedacht, echter de kraamheer heeft dan wel geen weeën gehad, maar heeft wel een bevalling meegemaakt en is vader geworden. Bovendien wordt hij vaak op pad gestuurd voor allerlei boodschappen en regelzaken. Ook de kraamheer doet er goed aan 's middags te gaan rusten!