a
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor.
Image Alt

Kinderwensspreekuur

Kinderwensspreekuur

Consult

Om de zwangerschap zo gezond mogelijk aan te gaan kunnen jij en je partner op de praktijk naar een preconceptioneel consult komen op ons kinderwensspreekuur. Tijdens het consult kun je specifieke vragen stellen ten aanzien van je gezondheid of bijzonderheden bespreken.

De verloskundige bespreekt samen met jullie de situatie en geeft uitleg en adviezen. Op deze manier kun je eventuele risico’s al voor de zwangerschap verkleinen. We noemen dit ook wel preconceptiezorg. De meeste zorgverzekeraars vergoeden dit consult.

kinderwens

Wat is preconceptiezorg?

Pre betekent voor en conceptie betekent bevruchting. Preconceptiezorg is zorg die begint voor de zwangerschap en die doorgaat tot dat zwangerschapscontroles beginnen. Voor deze zorg kan je bij ons op de praktijk terecht.

Waarom preconceptiezorg?

Iedereen wil graag goed de zwangerschap doorlopen en een gezond kind krijgen. Zwangerschap wordt gezien als een normaal proces, maar gezondheid is niet altijd vanzelfsprekend. Risico's op gezondheids-problematiek zijn vaak al voor de bevruchting aanwezig. Een voorbeeld is een ongezonde voedingsgewoonte of een bestaande ziekte bij de toekomstige vader en/of moeder. Er bestaan allerlei factoren die de zwangerschap ongunstig kunnen beïnvloeden en daarom is het goed om hier informatie over in te winnen voor je aan een zwangerschap begint. Het doel is dus om een zwangerschap zo gezond mogelijk te starten zodat gezondheidswinst behaald kan worden voor moeder en kind.