a
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor.
Image Alt

Kraamzorg

kraamzorg

Een kraamverzorgster komt na de bevalling de eerste week bij je thuis en biedt zorg aan moeder en baby. Ook assisteert ze de verloskundige tijdens de bevalling als je thuis bevalt. De kraamverzorgster helpt jullie met de verzorging van jullie kind. Ze voert medische controles bij moeder en kind uit, helpt zij met borst- of flesvoeding en kan allerlei vragen van jullie beantwoorden. Een kraamverzorgster is in dienst van een kraamzorgbureau maar ze werkt onder supervisie van de verloskundige. Bij problemen of vragen neemt de kraamverzorgster contact op met de verloskundige.

Recht op kraamzorg

Iedereen heeft recht op kraamzorg. Zorg er wel voor dat je er snel bij bent. Geef voor de 20ste zwangerschapsweek aan bij je zorgverzekeraar dat je kraamzorg wilt. Geef ook aan bij welk bureau je dat zou willen. Voor kraamzorg dien je een eigen bijdrage te betalen. Hoeveel dat is kun je het beste aan de zorgverzekeraar vragen omdat dit ook afhankelijk is van eventuele aanvullende verzekeringen.

VRAGEN OF EEN AFSPRAAK

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken met onze praktijk? Vul het onderstaande contactformulier in en geef aan waarmee we jou kunnen helpen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.