a
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor.
Image Alt

Homeopathie

Zwangerschap en geboorte, een unieke gebeurtenis

Veel vrouwen ervaren hun zwangerschap en de geboorte van een kind als een hoogtepunt in hun leven. Toch kunnen in deze periode verschillende ongemakken optreden die deze vreugde overschaduwen.

Tijdens de zwangerschap zijn vrouwen vaak terughoudend met het gebruik van reguliere medicijnen. Terwijl juist in deze periode (fysieke) klachten of problemen kunnen ontstaan waarbij extra ondersteuning wenselijk is.

Dan kan homeopathie een veilige en natuurlijke oplossing bieden. Homeopathie activeert het zelf herstellend vermogen van het lichaam, het kent geen nadelige bijwerkingen en is een veilige methode om klachten tijdens de zwangerschap te verhelpen, mits voorgeschreven door een gekwalificeerde verloskundige.

Op de volgende website staat informatie over wetenschappelijk onderzoek naar homeopathie.

Ongemakken

Een homeopathische behandeling kan in veel gevallen waardevol zijn. Niet alleen lichamelijk maar ook emotioneel kun je er beter van worden. Om een idee te geven van wat Karin kan behandelen en begeleiden, volgen hier enkele voorbeelden:

• misselijkheid en braken
• maagpijn en zuurbranden
• hoge bloeddruk, vocht vasthouden
• constipatie
• aambeien en spataderen
• diverse pijnklachten
• bekkenklachten
• slaapproblemen
• hoofdpijn en moeheid
• angsten en onrust
• stemmingswisselingen
• dreigende miskraam
• zwangerschapsjeuk en huidklachten

De homeopathisch verloskundige kan ook helpen om de bevalling op homeopathisch wijze voor te bereiden zodat deze zo optimaal mogelijk verloopt. je kunt hierbij denken aan middelen voor ontspanning, pijnstilling, bevorderen van energie en weeën versterkende middelen Ook bij problemen van moeder en/of baby in de kraamtijd is homeopathische begeleiding vaak een uitkomst bij onder andere: borstvoedingsklachten, darmkrampjes en huilen

Natural medicine - herbal  > Natural remedies - medicines
Behandeling

Hoe verloopt een homeopatische zwangerschapsbegeleiding?
Het eerste homeopathische consult is een uitgebreid consult van één tot anderhalf uur. Een totaalbeeld (zoals leefgewoonten en persoonlijkheid) zijn naast de hoofdklachten van belang. Voor de zwangere, jonge moeder en baby wordt naar het passende middel gezocht. Het natuurlijke evenwicht, zowel op lichamelijk als psychisch gebied, wordt hiermee hersteld. Het juiste middel geeft een impuls tot zelfherstel.

Na het consult kan het dat homeopathisch middel(en) direct worden meegegeven. In sommige gevallen is een meer uitgebreide analyse nodig en zal je het middel binnen enkele dagen (via de post) ontvangen.

Ter controle van de werking van de homeopathische medicatie plannen we meteen een vervolgafspraak. Deze controle wordt afhankelijk van de intensiteit van de klachten binnen 2 tot 4 weken gepland.
Waar nodig hebben we tussendoor telefonisch overleg

Voor meer informatie en/of aanmelden bel 010-4194684 en vraag de assistente of verloskundige naar Karin van Drongelen en ik zal je zo spoedig mogelijk terugbellen. Of mail naar homeopathie@verloskundigenopzuid.nl. Cliënten van collega verloskundigen zijn vanzelfsprekend ook welkom.

Tarieven

Karin van Drongelen is sinds 1991 werkzaam als verloskundige bij verloskundige praktijk Randweg, Verloskundigenopzuid. Zij heeft zich gespecialiseerd in homeopathie en verloskunde. Als verloskundig homeopaat is Karin van Drongelen aangesloten bij de Vereniging voor Verloskunde en Homeopathie (VVenH) en de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH)

De kosten voor het 1e consult inclusief middelen bedragen € 90,00
en vervolg consulten kosten € 45,00
De RBCZ licentie waarborgt dat de kosten door een aanvullende verzekering veelal vergoed of gedeeltelijk vergoed worden.
Als je niet aanvullend verzekerd bent maar toch gebruik wilt maken van een homeopatische begeleiding: laat het weten! ik zal dan kijken of we een oplossing kunnen verzinnen

Lid NVKH nr: 08-1985
RBCZ licentienr: 210508R
KvK: 82757461
AGB-code praktijk: 90070456
AGB-code zorgverlener: 08001096
Vereniging Verloskunde en Homeopathie Registratienr.: 19-03

Niet tevreden?

Klachten?

De klassiek homeopaten die geregistreerd staan bij de NVKH voldoen aan hoge kwaliteitseisen die worden gesteld aan opleiding, nascholing en waarneming. Een Klachten- en Tuchtrechtprocedure bij Quasir, dat in samenwerking met de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie NPCF tot stand is gekomen, maakt deel uit van het NVKH-kwaliteitsbeleid.
Indien je niet tevreden bent over de behandeling hoor ik dit graag van je en kunnen we wellicht tot een oplossing te komen. Bij klachten kan je ook contact opnemen met de klachten afhandeling van NVKH.

Privacy

Al je gegevens vallen onder de zogenaamde (AVG) Algemene Verordening Gegevensbescherming of (GDPR) General Data Protection Regulation. Onderin deze pagina kan je meer informatie vinden over de Privacy waarborging

unnamed