a
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor.
Image Alt

Vergoeding

Vergoeding

Kosten verloskundige zorg?

De vergoeding voor de verloskundige zorg wordt elk jaar bepaald door de NZA (Nederlandse zorg autoriteit) Omdat verloskundige zorg in het verplichte basispakket is opgenomen, ben je als zwangere volledig verzekerd voor deze zorg. Dit geldt ook voor de counseling over prenatale screening en de 20-weken echo.

Eigen risico niet voor verloskundige zorg!

Verzekerden van 18 jaar en ouder hebben een verplicht eigen risico. Het verplichte eigen risico geldt echter niet voor verloskundige zorg en huisartsenzorg. Als je zorgkosten maakt, moet je de kosten van dit eigen risico zelf betalen. De zorgverzekeraar stuurt je hiervoor een nota.

Wat als je niet verzekerd of illegaal bent?

Ook dan willen wij de zorgverlening op ons nemen. Bij het maken van de afspraak kunnen we een betalingsregeling treffen. Het totaalbedrag van zwangerschap, bevalling en kraambed wordt verdeeld over de controles, zodat je voordat je bent bevallen het totale bedrag hebt voldaan. Indien je in de tussentijd verzekerd bent krijg je het bedrag wat je al aan ons betaald hebt terug. Dit krijg je terug als je verzekering het totale bedrag heeft vergoed. Bewaar altijd de kwitanties goed, deze willen we terug als we je het bedrag terug betalen.