a
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor.

Verloskundigen op Zuid

Persoonlijk verhaal van Ilse

Hier het persoonlijke verhaal van Ilse

Tijdens de zwangerschap van mijn oudste dochter (4jaar) kwam ik bij de verloskundigen van de Randweg terecht. Dit voelde direct prettig, de begeleiding is de hele zwangerschap prima geweest. Ik stond vrij open in alles wat ging gebeuren en zou “ het” vooral over me heen laten komen. Uiteindelijk kwam ik voor een inleiding onder behandeling van de gynaecologen. Mijn eerste bevalling verliep traumatisch en eindigde in een spoedkeizersnede. De verloskundigen kwamen extra langs omdat mijn herstel wat langer duurde. Ook mocht ik altijd contact opnemen bij twijfel, enorm fijn.

Ik raakte na een aantal jaar in verwachting van ons tweede kindje. We waren enorm blij, echter heerste er in die tijd ook veel onzekerheid over onze oudste dochter een erg dubbele periode. Ook kwamen er bij mij angstige gevoelens boven van de vorige bevalling en zag ik hier erg tegenop. Ook dacht ik dat ik nu geen andere keuze zou hebben dan bevallen onder begeleiding van de gynaecoloog.

De directe herkenning door de assistente tijdens mijn eerste belletje voor een afspraak is zo fijn! Dit voelde enorm prettig. Ik vind de persoonlijke benadering door de assistenten en de verloskundigen erg goed.

Ook voelde de herkenning van de verloskundige over mijn angst als een opluchting, ik vond het daarvoor eigenlijk een beetje gezeur.

Tijdens de eerste gesprekken gaf de verloskundige aan dat er ook andere mogelijkheden zouden kunnen zijn dan enkel de keuze bevallen onder gynaecologische begeleiding. De verloskundigen waren hier zeer informatief en open over, ook over eventuele risico’s. Ik kreeg allerlei informatie uitgereikt, ook wetenschappelijke onderzoeken die ik door kon nemen. Wij zijn een aantal keer op gesprek geweest bij de gynaecoloog om opties en risico’s te bespreken. De verloskundigen zijn bij deze afspraken aanwezig geweest, erg fijn om dit hierna samen te kunnen evalueren. Uiteindelijk kwamen wij in overleg met de gynaecoloog en de verloskundige tot een samenwerking van beide partijen als dit zo mocht zijn. Alle afspraken van taken en verantwoordelijkheden van de verschillende partijen werden duidelijk genoteerd. Ik vond het bijzonder dat de praktijk zoveel moeite nam om mij dit keer een goede ervaring te geven.

Helaas ging ik ook deze zwangerschap steeds verder overtijd. De verloskundige gaf mij het vertrouwen in mijn lichaam om dit keer langer af te wachten dan tijdens de eerste zwangerschap. Ik heb mij hierover dit keer geen enkele zorgen gemaakt. Uiteindelijk adviseerde de gynaecoloog mij met 41+ een keizersnede. Dit voelde dit keer anders en als een weloverwogen beslissing. Een natuurlijke bevalling bleef helaas uit, wel voelde ik de volledige controle. Dit is denk ik het aller belangrijkste.

Ik kijk terug op een hele fijne begeleidingsperiode, je staat als aankomende moeder zeer centraal bij de verloskundigen van de Randweg. Naar mijn ervaring zijn dit verloskundigen die buiten het boekje durven en willen kijken.

Ilse