a
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor.
Image Alt

kraamtijd

Kraamperiode

Als bevalling is achter de rug is gaat de grote kennismaking met jullie kindje beginnen! De eerste 10 dagen na de bevalling worden het kraambed genoemd. De weken na de bevalling de kraamperiode. In deze periode hersteld je lichaam van de zwangerschap en bevalling. Veranderd je hormoonhuishouding terug en moet je wennen aan je rol als moeder én vrouw. Het is belangrijk om de tijd en rust te nemen voor dit herstel en het wennen aan jullie kindje en de nieuwe rol als ouder.
Op de volgende pagina kan je informatie vinden over de begeleiding en controles in het kraambed, zowel door de verloskundige als door de kraamverzorgende. Ook kan je informatie vinden over de voeding voor de baby kunt geven en is er een stukje speciaal voor vaders na de bevalling.

Kraamtranen

Een baby krijgen is een bijzondere gebeurtenis, waarbij allerlei gevoelens komen kijken die je van tevoren misschien niet had verwacht. Het is echt niet gek als je je niet meteen gelukkig voelt. Een zwangerschap en bevalling vergen veel van je lichaam, maar ook emotioneel gebeurt er een hoop. Veel vrouwen hebben dan ook het gevoel dat ze in een achtbaan zijn beland. De geboorte van een baby is ook de geboorte van een moeder. Geef jezelf tijd om in je nieuwe rol te groeien.